fbpx

Hidraulični, električni i tlačni čistači bazena… Kako znati koji odabrati?

Tržište čistača bazena nudi brojne proizvode i nizove sa širokim izborom modela i različitim mogućnostima čišćenja.

Nije uvijek lako odabrati najprikladniju opremu za bazen, pa ćemo vam pomoći da napravite pravi izbor, objasnit ćemo aspekte koje je važno uzeti u obzir.

VAŽNE ASPEKTE KOJE TREBA UZETI U OBZIR PRIJE KUPNJE SREDSTVA ZA ČIŠĆENJE BAZENA

  • Veličina i oblik bazena: Učinak čistača bazena može varirati ovisno o veličini i obliku vašeg bazena. Neka sredstva za čišćenje bazena prikladnija su od drugih za određene bazene (stepenice za čišćenje, blago nakošeno dno, bazeni s dijamantnim vrhovima itd.). Stoga su ovi elementi odlučujući čimbenici koji će vam pomoći u odabiru iz široke palete mogućnosti.
 
  • Zahtjevi za čišćenje: sustav istiskivanja, daljinsko upravljanje, čišćenje dna i stijenki ili samo dna, skladištenje otpadaka u opremi ili korištenje sustava za filtriranje bazena itd. Dostupne su brojne značajke i pribor koji će najbolje zadovoljiti vaše potrebe.

TOP 3 TEHNOLOGIJE ČISTAČA BAZENA

ELEKTRIČNI ČISTAČI BAZENA:

Ovaj čistač bazena idealan je za najzahtjevnije vlasnike bazena. Spojen je na električnu mrežu i potpuno je neovisan o krugu filtriranja bazena, nudeći veliku autonomiju. Ova oprema dizajnirana je za jednostavno održavanje bazena, praktična je i uglavnom programabilna (vrijeme čišćenja, površina koju treba očistiti, itd.)

Također se mogu povezati i kontrolirati putem aplikacije za pametni telefon ili tablet.

Pogledajte našu ponudu električnih čistača bazena .

HIDRAULIČNI ČISTAČI BAZENA:

Čistači bazena u ovoj kategoriji spojeni su na usisnu točku u bazenu ili skimmeru. Hidraulički protok koji osigurava pumpa daje potrebnu energiju čistaču, omogućujući mu da se kreće i usisava prljavštinu iz bazena. Općenito, ovo su najpovoljnija sredstva za čišćenje bazena na tržištu.

ČISTAČ POD TLAKOM:

Ova vrsta čistača bazena prodaje se s kompletom i pokreće ga hidraulična energija iz dodatne tlačne pumpe koja se mora instalirati da radi zajedno s pumpom na opremi za  filtriranje.

Idealno je ugradnju ove opreme predvidjeti tijekom izgradnje bazena. Međutim, lako se može instalirati u postojeći bazen koji nema ovaj sustav.

Ako želite besprijekorno čišćenje, ovo je idealno rješenje i nudi vam vrlo dobru vrijednost za novac.

Za više informacija obratite se svom prodavaču.