Vodič za primjenu bazena s pijeskom

Imati komadić raja kod kuće sada je malo lakše. Zahvaljujući bazenima s pijeskom moguće je postići vrlo atraktivne završne obrade s kojima možete stvoriti pravu oazu opuštanja u vrtu. Ovi prirodni premazi i sustavi završne obrade nisu vrlo složeni i zauzvrat nude mnogo estetskije, sigurnije i dugotrajnije rezultate.

Što je bazen s pijeskom?

Konvencionalnim bazenima dani su odbrojani. Kako u turističkom smještaju, tako i u privatnim objektima, bazeni s pijeskom sve više osvajaju mjesto. U čemu je tajna vašeg uspjeha?

-Puno luksuznije i atraktivnije estetike.

-Pristupni objekti.

-Garancija sigurnosti i trajnosti.

-Prilagodljiv svakom prostoru.

-Visok stupanj prilagodbe.

Materijali za izgradnju bazena s pijeskom

VPosebnost bazena s pijeskom je njegova završna obrada. To su bazeni koji nude vrlo prirodan i realan izgled , inspiriran pravim plažama. Za postizanje ovog atraktivnog vizualnog efekta potrebno je uložiti u kvalitetne materijale.

U Microcementos Online radimo s Beach Feelom, sveobuhvatnim sustavom premaza koji vam omogućuje uštedu vremena i novca na vašim projektima. To je rješenje u obliku paketa u koji integriramo sve proizvode potrebne za izgradnju vašeg bazena s pijeskom: hidroizolaciju, temeljni premaz, pijesak, ubrzivače, sredstva za odvajanje i materijale za nanošenje.

Sve što trebate učiniti je koristiti pravi proizvod za svaki trenutak procesa. Nešto tako jednostavno kao što je slijeđenje koraka u ovom vodiču za primjenu bazena s pijeskom.

Koraci za primjenu pješčanog bazenskog sustava Beach Feel

1. Alat

Provjerite imate li pri ruci sav alat koji će vam trebati za dovršetak posla. Bilo da se radi o novom radu ili ako se suočavate s restauracijom obloge bazena, za ovaj zadatak trebat će vam:

-2 mjerača tekućine od 1000 ml

-1 štrcaljka

-1 kutija rukavica od lateksa

-1 zaobljena lopatica za bazen

-1 lopatica za žbukanje

-1 paleta

-šipka za gnječenje

-valjci

Što se tiče primjene proizvoda, vidjet ćemo ih kroz ovaj vodič korak po korak, kada dođe vrijeme za njihovu primjenu.

2. Priprema podloge i hidroizolacije

Svoj bazen s pijeskom možete izgraditi na podlozi od betona, ploča ili pločica. Ali bitno je da, kao prvi korak, zajamčite vodonepropusnost nosača. Za to je potrebno nanijeti PAVIMPER 2-C , visokoelastičnu hidroizolaciju na bazi dvokomponentnog morta. Proizvod se nanosi valjkom izravno na podlogu. Morate nanijeti dva sloja, poštujući vrijeme sušenja.

3. Primer

Kako bi nosač mogao izdržati pijesak, potreban mu je temeljni premaz. PAVEX 2-C PRIMER je epoksidni temeljni proizvod s velikom snagom prianjanja koji će vam osigurati optimalnu razinu ljepljivosti. Dvije komponente se dobro izmiješaju i rezultat se nanese valjkom, omeđujući trakom tkanine s kojima želite raditi.

4. Priprema pijeska

Da bi pijesak imao odgovarajuću teksturu i da bi se lako nanosio, potrebno ga je dobro promiješati s PAVIDURs 1-C , jednokomponentnim ljepilom za spajanje drobljenog agregata.

5. Nanošenje pijeska

Uz pomoć žbukerske žlice nanesite tanki sloj debljine 3-4 mm , lagano pritiskujući površinu. Kad se proizvod počne sušiti, upotrijebite lopaticu za bazen navlaženu proizvodom za odvajanje da prijeđete i zagladite. Jedna od prednosti sustava Beach Feel je ta da pijesak možete obrađivati više od sat vremena, što je velika margina vremena za postizanje savršenog zaglađivanja.

6. Brtvljenje bazena

Posljednji korak u dovršetku bazena s pijeskom je brtvljenje. Brtvljenje pješčanog bazena sustavom Beach Feel izvodi se mješavinom razrjeđivača i ORFAPOL PLUS , poliuretanske smole s posebnom otpornošću na habanje i UV zrake.

Nanošenje se mora izvršiti u dva sloja, čekajući 24 sata između slojeva kako bi se osiguralo upijanje i sušenje proizvoda. Omjeri miješanja su:

Sada možete završiti posao aplikacije. Međutim, morat ćete pričekati najmanje 7 dana nakon brtvljenja kako biste svoj novi bazen mogli napuniti vodom. To je vrijeme potrebno da se premaz osuši i stvrdne, dajući mnogo učinkovitije i dugotrajnije rezultate.

Otkrijte više o našem sustavu premaza Beach Feel za pješčane bazene i usudite se svojim projektima bazena dati privlačniji i luksuzniji izgled

Košarica0
Nema proizvoda
Nastavite kupovinu
0
Odaberite polja za usporedbu.
  • Fotografija
  • Šifra
  • Ocjena
  • Cijena
  • Zaliha
  • Dostupnost
  • U košaricu
  • Opis
  • Sadržaj
  • Težina
  • Dimenzije
  • Dodatne informacije
  • Karakteristike
  • Ostale karakteristike
  • Prilagođena polja
Click outside to hide the comparison bar
Usporedite