fbpx

Koliko troše dizalice topline?

Toplinske pumpe su ekološki najprihvatljivija opcija za grijanje vašeg bazena. Budući da je trošak korištenja ovog sustava među najkonkurentnijim na tržištu, ostvarit ćete i energetsku i ekonomsku uštedu.

 

Dizalice topline mogu se instalirati i na postojeće bazene i na bazene u izgradnji zahvaljujući jednostavnom električnom i hidrauličkom priključku. Višestruke su prednosti koje dizalice topline čine preferiranim sustavom grijanja za vlasnike bazena, koji namjeravaju produžiti vrijeme korištenja svog bazena na početku i na kraju ljetne sezone, te na taj način postići  željeni  komfor tijekom cijele godine. sezona.

INTELIGENTNI SUSTAV KOJI HVATA ENERGIJU IZ ZRAKA

Dizalica  topline  je termodinamički sustav koji radi na vrlo jednostavan način: uređaj hvata toplinu iz vanjskog zraka (čak i u slučaju niskih temperatura) i prenosi je direktno u vodu u bazenu.

Zahvaljujući ovom sustavu, 80% energije koja se koristi za grijanje vašeg bazena dolazi iz vanjskog zraka, a samo 20% iz (vaše) električne energije. 

KLJUČNI POKAZATELJI ZA PROCJENU VAŠE POTROŠNJE

Dvije glavne vrijednosti karakteriziraju učinak dizalica topline: njihova snaga i njihov koeficijent učinkovitosti (COP). Ove vrijednosti mogu se usporediti od jedne dizalice topline do druge, ali mora se osigurati da se izračuni temelje na istoj temperaturi (zraka i vode) i higrometriji (vlažnosti).

 

Snaga  , izražena u Kw, označava količinu topline (Kw) predanu vodi . Koeficijent  učinkovitosti (COP)  izračunava se na istoj osnovi, koristeći omjer između snage isporučene vodi u bazenu i potrošnje električne energije dizalice topline. Stoga, što je veći koeficijent učinka, to će sustav grijanja biti učinkovitiji i ekonomičniji. Dobra dizalica topline ima koeficijent učinkovitosti najmanje 3 ili 4, mjereno u standardnim uvjetima (15°C zrak / 26°C voda / 70% vlažnost)

 

 Na primjer, koeficijent učinka jednak 5 znači da će za 1 kWh potrošenog na mjeraču električne energije crpka isporučiti 5 puta više topline vodi u bazenu, tj. 5 kWh.

TOPLINSKA PUMPA S CERTIFIKATOM NF: IZBOR 

NA KOJI MOŽETE RAČUNATI

NF certifikat za dizalice topline pravo je jamstvo učinka, kvalitete i predanosti servisu. Jamči učinak koji je reklamirao proizvođač (izmjeren u laboratoriju ovlaštenom od strane certifikacijskog tijela) i provjerava ga svake godine. Biti certificirani proizvođač znači podlijegati godišnjim pregledima kako bi se osigurala kvaliteta u proizvodnji. Certifikacija za NF dizalice topline također jamči izvrsnu korisničku uslugu, postprodaju  i  rezervne dijelove za 10 godina itd.

KORISNI SAVJETI

Kako biste jasno identificirali svoje potrebe za grijanjem i maksimalno iskoristili svoju investiciju, toplinska bilanca može se provesti na vašem bazenu kako bi se identificirala oprema koja najbolje odgovara vašim potrebama, identificiralo vrijeme potrebno za zagrijavanje vode i procijenjeni troškovi upravljanja.

 

Da biste to učinili, obratite se  vama najbližem trgovcu  koji će vas korak po korak voditi u dimenzioniranju vaše toplinske pumpe zahvaljujući Zodiac ® konfiguratoru .