fbpx

IDEJE ZA IZGRADNJU BAZENA

Možete nadograditi svoju nekretninu dodavanjem bazena. Predstavljamo vam ideje kako ćete uz brigu i znanje našeg ureda doći do bazena o kojem sanjate i povećati vrijednost svoje nekretnine. 

Bazen je građevina dizajnirana da drži vodu za plivanje ili druge rekreacijske aktivnosti. Bazeni se mogu ugraditi u zemlju ili nadzemni (kao samostalna građevina, kao dio zgrade ili druge veće strukture), a mogu se naći u domovima, hotelima, školama, toplicama. Prizemni bazeni obično su izrađeni od materijala kao što su beton, metal ili plastika i mogu se prilagoditi po veličini i obliku ili izraditi prema standardnoj veličini. Mogu se koristiti tijekom cijele godine, uz nisku cijenu, uz dodatak toplinske pumpe za grijanje bazenske vode.

 

Izgradnja i održavanje bazena ne zahtijeva značajne troškove, a ujedno se njegovo posjedovanje smatra vrhunskim primjerom financijskog prosperiteta.

Mnogi zdravstveni centri, teretane i privatni klubovi imaju bazene koji se uglavnom koriste za vježbanje ili razonodu. Hoteli mogu imati na raspolaganju bazene za svoje goste koje mogu koristiti u slobodno vrijeme. Obrazovne ustanove poput srednjih škola i sveučilišta ponekad imaju bazene za tjelesni odgoj, rekreacijske aktivnosti, rekreacijske i plivačke grupe. Vruće kade i toplice sadrže grijanu vodu, a zatim se koriste za opuštanje ili hidroterapiju. Osim toga, posebno dizajnirani bazeni koriste se i za ronjenje, vodene sportove i fizikalnu terapiju. Bazeni obično koriste kloriranu ili slanu vodu i mogu se grijati.

VRSTE I KONSTRUKCIJE BAZENA

Bazeni se mogu izraditi unutarnji ili vanjski, bilo koje veličine i oblika. Betonska konstrukcija može biti s oplatom ili montažna s gotovim polipropilenskim kalupima, završna obloga Vašeg bazena može izgledati kao pješčana plaža. Vruće kade i spa bazeni uobičajeni su grijani bazeni koji se koriste za opuštanje, a ponekad i za liječenje. 

ZDRAVLJE I SIGURNOST

Razine bakterija i virusa u vodi bazena moraju biti niske kako bi se spriječilo širenje bolesti i patogena. Bakterije, alge i ličinke insekata mogu ući u bazen ako voda nije pravilno dezinficirana. Za dezinfekciju vode koriste se pumpe, pješčani filteri i dezinficijensi.

Kemijska dezinficijensa, kao što je klor (obično kao hipoklorit, kao što je kalcijev hipoklorit) obično se koriste za ubijanje patogena. Ako se ne održava pravilno, kemijska drenaža može proizvesti visoke razine nusproizvoda dezinficijensa. Pročišćena bazenska voda teoretski može izgledati zelena ako u vodi postoji količina željeza ili bakrenog klorida.

 

Za sve Vaše upite i savijete slobodno nas kontaktirajte.